Am revenit...  

Posted by Natalia in

O perioada extrem de încărcată, plină de evenimente, încît abia găsesc timp de a-mi împărtăşi impresiile.
La nivel de gimnaziu s-au realizat mai multe activităţi utile pentru elevii şi profesorii noştri, astfel la data de 13 octombrie a fost realizată "Ziua orientării profesionale în gimnaziul Izbişte", în parteneriat cu Jessika Kerbo - voluntarul american. La activitate au fost invitate persoane din localitate, care s-au realizat în plan profesional. Astfel, au fost prezenţi: Primarul de Izbişte - Ion Plămădeală, Zootehnician - Pavel Stanila, Farmacist - Angela Chetrean, Medic de familie - Nadejda Plăcintă, şi eu am reprezentat profesia de profesor.
Elevii au avut posibilitatea de a auzi de la aceste persoane drumul spre profesia aleasă, începînd de la motivele alegerii profesiei - pînă la studiile în domeniu. Aceştea au fost curioşi să întrebe dacă persoanele au hobby-uri, ce salariu au oamenii pentru munca care o fac.
Orientarea profesională de la cea mai fragedă vărstă este un lucru extrem de util - copiii sunt ghidaţi în lumea profesiilor, ei încearcă să se pregătească de pe băncile şcolii pentru o profesie sau alta, în dependenţă de aptitudinile, preferinţele şi motivaţia care o au... Or, cred că un impuls pentru o alegere este extrem de importantă pentru elevi - personalităţi în devenire.

This entry was posted on вторник, 18 октября 2011 г. at 12:22 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 коммент.

Отправить комментарий